Over Jacqueline

Jacqueline Boonman

Sportfamilie

Mijn naam is Jacqueline Boonman. Geboren en opgegroeid in een sportfamilie. Jarenlang heb ik wedstrijdzwemmen en turnen gedaan op een competitief niveau. Op dit moment ben ik nog actief aan het kickboksen, golfsurfen en fitnessen.

In 2014 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan Hogeschool Avans te Breda. Echter had ik het gevoel van gemis aan “genoeg kennis”. Verder specialiseren wilde ik dan ook erg graag. Naast het werken in de praktijk van Fysiom in het Sport Medisch Centrum JBZ ben ik direct door gegaan met de 5-jarige opleiding osteopathie aan The International Academy of Osteopathy. In 2019 ben ik officieel afgestudeerd als Osteopaat. Osteopathie is voor mij een overduidelijke verrijking van de kennis rondom het behandelen van (terugkerende) klachten.

Het mooie van dit vak vind ik dat “ieder mens” als uniek persoon wordt gezien en dus ook uniek behandeld wordt. Door deze manier van werken behoren ook de niet -sportende mensen of amateursporters tot mijn doelgroepen.

In 2015 heb ik mij ook verder gespecialiseerd in Dry needling. Na alle cursussen te hebben afgerond, ben ik sinds 2017 officieel Dry Needling Specialist.
Doormiddel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. (Dit valt onder fysiotherapie)

Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.dryneedling.nl/pages/informatie-voor-patienten.php 

Sport Medisch Centrum

Locatie Jeroen Bosch

Hoofdlocatie SMC JBZ
Marathonloop 9
5235 AA ‘s-Hertogenbosch

+316 251 723 70
jacqueline.boonman@osteom.nl

Het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het sportcentrum in Den Bosch en omgeving. Het huist verschillende specialisten op het gebied van (sport)orthopedie, sportgeneeskunde,(-en) (sport)fysiotherapie en osteopathie. Door de nauwe samenwerking binnen een multidisciplinair team van specialisten, zorgt het SMC JBZ voor complete zorg binnen het sportsegment. Onze praktijkruimte is gevestigd binnen het sportcomplex “De Plek”, op de eerste etage.

Locatie

Sportiom

Victorialaan 10
5213 JE ‘s-Hertogenbosch

+316 251 723 70
jacqueline.boonman@osteom.nl

Het Sportiom in Den Bosch heeft een breed sportaanbod en beschikt over veel sportfaciliteiten waaronder een compleet uitgeruste fitnesszaal, een gymzaal en een zwembad. Onze praktijkruimte in het Sportiom is gevestigd bij de Fitnessclub. U kunt zich melden aan de balie van het fitnesscentrum.