Osteopathie
Wat is het?
Osteopathie is een manuele behandelwijze waarbij naar het gehele lichaam wordt gekeken. Ons lichaam heeft een zelfherstellend vermogen. Dit betekent dat we een intern systeem hebben welke er voor zorgt dat we zo gezond mogelijk blijven.
Het lichaam kan door bijvoorbeeld een blessure, operatie of stress, een bewegingsbeperking oplopen. Dit zorgt voor een verminderde aan- en afvoer van de vloeistofstromen in ons lichaam. Het gevolg hiervan is dat het zelfherstellende vermogen vermindert en er klachten door het hele lichaam kunnen ontstaan. Dit is de reden waarom de osteopaat verder kijkt dan alleen de locatie van de klacht. Het komt zeer regelmatig voor dat een klacht zich elders uit, dan waar de oorzaak zit. Hierdoor kunnen de klachten vaak terugkeren of verdwijnen ze helemaal niet.
Het doel van de osteopaat is om de oorzaak van de klacht te achterhalen en het zelfherstellende vermogen van het lichaam te optimaliseren.
Als osteopaat doen wij een uitgebreid onderzoek en behandeling van het hele lichaam. Wij kijken naar bewegingsverliezen in het lichaam die betrekking hebben tot de klacht. Deze bewegingsverliezen heffen we zoveel mogelijk op, zodanig dat het zelfherstellende vermogen van het lichaam weer optimaal kan functioneren. Osteopathie heeft een brede kijk op het lichaam en ziet elke persoon als uniek. Om die reden is een osteopathie behandeling geschikt voor vrijwel iedereen. We behandelen bijvoorbeeld baby’s, kinderen, volwassenen maar ook zwangere vrouwen en (top)sporters.
Omdat osteopathie op een andere manier naar klachten kijkt, kan dit een perfecte aanvulling zijn op de reguliere zorg van (sport)artsen, specialisten en fysiotherapeuten. Daarom dat wij graag samenwerken, om voor jou de beste zorg te bieden. De unieke locaties binnen het Sport Medisch Centrum JBZ biedt hier veel mogelijkheden voor.
De dependance locatie in het Sportiom geeft nog meer ruimte om extra dagen en tijden voor behandelingen in te plannen.
Wanneer Osteopathie ?
Klachten:
- Klachten aan spieren en/of gewrichten
- (Terugkerende) sportblessures
- Klachten na operaties (littekens)
- Hoofdpijn, Aangezichtspijn, Kaakklachten
- Duizeligheid
- Darmklachten (PDS)
- Maagklachten (zure oprispingen, brandend maagzuur)
- Blaasklachten (terugkerende blaasontstekingen, urineverlies)
- Menstruatieklachten
- Klachten rondom de zwangerschap
- Rugklachten
- Heupklachten
etc.